torsdag 11 februari 2010

Bara några raderFler frågor droppar in, och svar kommer framöver — de flesta i mejl eftersom de känns högst privata. Men livet och jag går åt olika håll just nu, så det dröjer. Bakinlägget dröjer också, dels för att jag inte tycker att jag har så mycket att säga — men också därför att jag inte orkar tänka efter just nu.

Inger ta'r upp hur det är att leva med kronisk smärta — något som jag, tack och lov, inte har någon större erfarenhet av. Jag vet vad det vill säga eftersom jag under en period levde med oförklarliga och ohyggliga smärtor, men jag kan inte svara på en enda av Ingers frågor. Någon annan av er som har erfarenhet så berätta gärna.

Hur trött kan man bli frågar Bibbi. Tyvärr tror jag inte att det finns någon bortre gräns Bibbi — den förlamande tröttheten som är många sjukdomars siamesiska tvilling är gränslös. Jag tänkte på det i dag när jag vilade och låg obekvämt men inte orkade byta ställning.

Lyssnade på programmet Tendens, den här veckan sänds tre intervjuer med personer som är mycket isolerade. Jag har bara hört programmet om Gustav som är totalförlamad och tänker efterlyssna på de andra två.

4 kommentarer:

L.L. sa...

Hej em!
Tack för att du är så generös och delar med dig av dina erfarenheter. Det känns alltid bra att'träffa' andra som förstår hur man har det.
Jag är reumatiker och är nyfiken på vad du har att berätta om bakmaskinen. Jag har en men använder bara recepten som följde med. Jag kan/orkar inte baka för hand men har tröttnat lite på de fyra olika limporna som jag brukar göra.
Jag vet inte hur jag skulle klara mig utan min man som städar hela huset och gör allt jag inte klarar. Hur gör alla som inte har en man som vill eller kan göra det tunga jobben? Så är han också ett enormt stöd.

em sa...

L.L.
Trevligt att se dig här!
Det tar nog ett tag till innan jag får i hop ett inlägg om bakmskinen. Och förmodligen kommer det på bastmattan.
Jag kan förstå att du har mycket glädje av bakmaskinen (och maken)om du har ont i händerna.
Håll ut, baktankar kommer!
Margaretha

snurran sa...

Jag hittade hit från inlägget om bröscancer. Jag har inte cancer, men tycker ändå att det var bra skrivet. Men jag känner igen det där med att vara trött eftersom jag förmodligen har Kroniskt trötthetssyndrom.
Jag håller med L.L. om att det känns bra att träffa andra som förstår en. Nu ska jag läsa mer här.
kram

em sa...

Välkommen hit Snurran,
Jag har flera vänner med olika former av trötthetssyndrom, så jag vet hur djävulskt det kan vara.
Hoppas att det finns hjälp för dig att få!
Margaretha